Seirazen es un propòsit artístic que te com a principi l’al·legoria estètica del mite. Epifanies que germinen desde la mirada pictòrica, explorant diferents disciplines i canals d’expressió.


Amb origen i conseqüència de l’amor per la natura, de l’èxtasi místic que provoca la bellesa i la seva màxima representació: el Monstre, es fa una critica activa i responsable de l’actitud de l’esser humà, originant principalment diàlegs en pro de la cultura mediterrània i de la participació ciutadana.


La idea que es treballa parteix, i te com a eix central, la base temàtica i el concepte del mite de la Sirena.


Es un projecte ampli, viu, que respira.


Es sinestèsic i abrupte a classificacions.



Temporalment un tant extens, es va fent rodó amb naturalesa cíclica.



El resultant projecte té una estructura diferenciada a tres angles, que sovint s’itera i que es compassa en les seves fraccions.





Seirazen:




· “L’evidència de la carn”




·” El món dels somnis”




·” El món de les aparences”




...


dissabte, 21 de maig del 2011

L´Evidencia de la carn

Es proposa un acte festiu, advent que anomenem “Acció creativa i gastronòmica”,
de nom: “L’evidència de la carn”.

L’acció en si es senzilla: caçar, cuinar i degustar un exemplar d’aquesta “espècie” marina.

Existeix un diàleg metafísic entre la Sirena i la gran chef: Na Guida de sa Figuera, amb registre de Glosa Menorquina, incidint així en la importància del mot, del llenguatge com a element essencial comunicador.
Poesia vital.

Es proposa una realitat artística, un succés a on intervenen factors ideals per a veure-hi el poderós reflex representatiu del que es una tragèdia, i en l’acte de la creació, que amb l’acció donem forma, hi trobem la metafísica del fet estètic, que deriva directament de la nostra voluntat.

Posteriorment elaborarem un Vídeo documental, i això serà el que matericament obtindrem com a resolució per a que perduri en el temps, i en fem ús en la memòria.

La cua de la sirena es l’evidència de la carn, la prova física i pragmàtica subjecte a la matèria.
Es per això que forma part del conjunt, talment com a instal·lació (escultura-costura-pintura-fotografia), i fa de nexe elemental entre el Món dels somnis i El Món de les aparences.






Mu-I   fotografia de Guillaume Poussou
2009, Barcelona





L´Elaboració de la Glosa es fruit d´una estreta relació amb glosadors de l´illa de Menorca , que participen, amb maneres tradicionals d´expressió oral improvitzada, en la creació activa d´aquest poema.


La recepta " Peixos a Menorca", es una creació de Laura Llompart Esbert, i ha estat concebuda per representar l´esperit mediterrani incidint en les arrels de la nostra cultura culinària, desglossant el "Perol Menorquí", amb  innovació, i amb gran representació simbòlica.


Tots els documents resultants, ja siguin grafics o sonòrs, seran inclosos en "El món de les aparences".








....................................................................................................................................................................